Over ons

Leuk dat u de tijd neemt om onze website te bezoeken.

Kringloopwinkel Alkmaar is een stichting en heeft als doelstelling mensen met een lichamelijke beperking of minder kansrijken op de arbeidsmarkt een functie in een prettige werkomgeving te bieden.

Wij doen dit zonder subsidies of andere (overheids)steun en financieren dit uit de opbrengst van de verkopen van de winkel.

Naast oog voor een schoner milieu door het hergebruik van goederen is met name het bieden van een arbeidsplaats een belangrijke drijfveer.

Heb je spullen die nog te goed zijn om weg te gooien en wil je er nog iets nuttigs mee doen? De Kringloopwinkel zoekt voor jouw oude spullen een nieuwe eigenaar. Alle herbruikbare en onbeschadigde zaken die je zelf niet meer nodig hebt, zijn welkom!

Je kan spullen brengen naar De Kringloopwinkel tijdens de openingsuren of een afspraak maken om het te laten ophalen.

Jouw bijdrage aan de Kringloopwinkel Alkmaar zet bovendien mensen aan het werk! De Kringloopwinkel Alkmaar geeft duurzaam werk aan mensen die ergens anders moeilijk aan de slag kunnen. Jouw oude spullen zijn dus voor een stuk hun toekomst.

De Kringloopwinkel Alkmaar is meer dan zomaar een tweedehandswinkel. We willen bijdragen aan een duurzame wereld en daarom staan milieu en sociale tewerkstelling bij ons centraal.

De Kringloopwinkel Alkmaar zorgt voor:

· Een job, werkervaring, opleiding en arbeidszorg bieden aan mensen die, om welke reden dan ook, weinig of geen kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Wij streven ernaar zoveel mogelijk mensen in vast dienstverband aan te nemen.

· Afval te voorkomen en bij te dragen tot een duurzame omgang met het milieu.

· Betaalbare goederen en diensten aan te bieden.

· Waar mogelijk een meerwaarde voor de gemeenschap te betekenen.

· Hulp bij Third World Support projecten en SOS kinderdorpen in ontwikkelingslanden.

overons_kringloop
Chat openen
Bericht sturen
Hallo 👋, heeft u een vraag? Stuur ons gemakkelijk een bericht of foto van uw op te halen goederen.